Защо трябва да запишем курс за начална компютърна грамотност?

Защо трябва да запишем курс за начална компютърна грамотност?

Ще се запознаете с новите технологии и тенденции

Ще задълбочите значително познанията си в областта на информационните технологии, ще можете свободно да обяснявате и разбирате понятието „софтуер“, ще се потопите в един различен свят с измерения, наподобяващи действителността, но със свой собствен ритъм и възможности; ще се запознаете отблизо с необятната същност на компютрите, телефоните, таблетите и ще се научите да ги използвате за личните си цели; ще придобиете знания и умения, които ще ви позволят да контролирате една интерактивна вселена, представяща безброй потенциални шансове за развитие чрез познаването и използването на социалните мрежи. Ще зададете свой собствен ритъм.

Ще опресните знанията си

В днешно време всичко се променя много бързо, но тази промяна е може би най-осезаема в сферата на компютърните технологии. И често човек с основни познания в областта се чувства като абсолютно начинаещ само защото не е запознат с последните тенденции за управление на софтуера. В такива моменти той забравя, че промяната често е положително следствие от динамично променящата се действителност – реалност, върху която трудно можем да окажем влияние, но пък с правилните знания, умения и методи успешно можем да контролираме. Затова днес адаптивността е едно от най-ценните качества, които човек може да притежава. Гъвкавостта гарантира израстване, развитие и положителни промени. А тя, адаптивността, е следствие от приложими на практика знания, които носят спокойствие и сигурност, че можем да се справим с всяко предизвикателство, което сме срещнали по пътя си. Затова промяната във всяка нейна форма не трябва да буди негативни чувства и емоции и не бива да се свързва със страха от неизвестното. На нея трябва да се гледа като на поредното изпитание, което може да бъде овладяно чрез детайлното му опознаване. Диагностичният анализ позволява поставяне на правилна „диагноза“ и предприемане на правилни действия.

Затова трябва да запишете курс за начална компютърна грамотност – за да бъдете в крак с новите технологии и за да ги използвате в ежедневната си дейност. Така вие ще контролирате средата, а няма да й бъдете подвластни.

Ще научите трикове, които ще ви помогнат да работите по-бързо

Когато наблюдавате някой компютърен специалист докато той решава конкретен проблем, вероятно си мислите, че тази материя е недостъпна за вас и никога няма да може да я усвоите в такава степен, че да използвате подобни похвати и да се чувствате комфортно в такива условия. Само изглежда сложно. А всъщност процесът е изключително прост. Най-важната и основна стъпка за овладяването му е познаването на алгоритъма, по който компютърният специалист се води в своята дейност. Планът за действие е половината от решаването на всеки казус, без значение колко заплетен и сложен ви изглежда той на пръв поглед. Точно с тази схема ще се запознаете по време на курса за начална компютърна грамотност. И не само ще се запознаете, а ще я овладеете и ще се научите да я прилагате в ежедневната си дейност като така значително ще намалите времето си за реакция в критични ситуации, изискващи познания в сферата на компютърните технологии.

Необходими елементарни познания при осъществяване на помощ

Когато разговаряте с компютърен специалист, обикновено не можете да разберете какво се иска от Вас, за да ви се помогне. Често в такива ситуации сякаш двамата говорите на различен език. А всъщност проблемът произтича от това, че термините, които специалистът използва, не са част от активния ви речник. Не, те не са сложни и необясними понятия, а са просто думи, които не използвате в ежедневната си реч, но това не бива да ви плаши. Обикновено незнанието води след себе си необосновани страхове, които пък от своя страна възпрепятстват развитието. Но всеки човек, уверен в собствените си способности, вижда в непознатите термини нов език, чието овладяване ще му отвори безброй врати; език, който ще може да използва, за да бъде полезен на себе си и на другите; език, който с който ще се научите да боравите по време на курс за начална компютърна грамотност.

Не е задължително да държите тест и да докажете знанията си по този начин

По-важно е да придобиете самочувствие и да можете да реагирате адекватно в трудни ситуации, в които се „борите“ с компютърни проблеми, а и да знаете как да поискате помощ, ако не можете да се справите сами.

Тестът като проверка на знанията и уменията има своите положителни характеристики и ние не се съмняваме в неговата значимост. Но решихме да се абстрахираме от употребата му като, уверяваме ви, изборът ни е съзнателен. Вярваме, че мотивацията на човек е по-силна от знания, които могат да бъдат показани в стресова ситуация като изпитването. Не, ние няма да ви посрещнем с тест с безброй въпроси, с които да ви покажем, че имате още много да учите за компютърните технологии, а ще ви приветстваме с практически упражнения, по време на които неусетно сами ще достигнете до фундаментални изводи и заключения, които след това ще прилагате в ежедневната си дейност. И така сами ще улесните себе си без да се налага да се „потапяте“ във фикционални стресови ситуации. Сигурни сме, че след завършване на курса за начална компютърна грамотност ще можете да решавате реални казуси, така че ще ви спестим измислените.

Днес всяка работа е свързана с необходимост от елементарна компютърна грамотност

След курса по начална компютърна грамотност ще имате освен елементарни познания, но също и такива, с които ще впечатлите вашите работодатели. А днес това е от особено значение, заради силно конкурентната среда, в която ни се налага ежедневно да се развиваме и да се доказваме. Знанията и уменията, които ще придобиете по време на компютърното обучение, ще ви направят още по-ценни и полезни за организациите, в които работите; ще ви спечелят не едно предимство – ще можете да решавате сами заплетени казуси от сферата на компютърните технологии, колегите ви ще се допитват до вас за съвет, ще се превърнете в лидери на мнение, в хора, от които има какво да се научи; ще повишат самооценката ви. А какво би бил най-желаният служител, ако не активен човек, който е уверен в собствените си способности и не само ги демонстрира, но и ги споделя с останалите?

Ще ви помогнат при използването на нашите софтуерни продукти

Питате се кои сме ние всъщност и в какво се изразява дейността ни? Ние се занимаваме с разработване на софтуерни продукти, насочени предимно към фирми, които извършват търговски и сервизни дейности. Стремим се да подпомагаме дейността им като прилагаме новаторски решения, които са достъпни за масовия потребител – с лесно разбираема структура и алгоритъм на действие. Но за да ги припознае потребителят като максимално удобни за работа и интуитивно-разбираеми, все пак е необходимо да има базови познания за работа с компютър. Така той самостоятелно може да използва складовия или сервизния софтуер като се възползва от всичките му предимства без да се нуждае от чужда помощ и без да губи време в анализирането му. Наясно сме, че работата със складов софтуер е специфична и опознаването на стъпките от нея е свързано с допълнително обучение, но една от най-важните предпоставки за овладяването на процеса е детайлното познаване на обграждащата среда на операционната система. Това умение е ключово за последващо обучение, което би протекло много по-лесно и бързо благодарение на стабилната основа, върху която ще стъпи. Същото важи и за работата с нашия сервизен софтуер, чиито многобройни предимства ще видите още след завършването на курса по компютърна грамотност за начинаещи, който сме подготвили специално за Вас. За да „избягате“ от ограниченията на полето на напълно начинаещи и да се потопите в безкрайните възможности, които компютърните технологии предлагат.